Три основни приоритета  в бъдещата си работа открои новият министър

...
Три основни приоритета  в бъдещата си работа открои новият министър
Коментари Харесай

Новият министър на културата представи екипа си, очерта и 3 основни приоритета

Три съществени приоритета  в бъдещата си работа открои новият министър на културата Атанас Атанасов. Това са достъп до просвета, първокласен културен продан на интернационално равнище и опазването и потреблението на българското богато културно завещание, сподели той:

" Това, на което ще разгадавам, аз е най-много заразното положително! Вярвам, че с такава сила няма по какъв начин да не може да променим подтекста. А подтекстът, за жалост, сега е леко тъмен - упадъкът на смисъла да си човек на изкуството, омаловажаването на креативните специалности, Covid рецесията! Всички би трябвало да бъдем ангажирени с тези процеси, с цел да успеем да върнем българската просвета там, където и е мястото и да превърнем отношението с нашата блага, родна аудитория в едно ярко и същинско вдъхновяващо другарство ", сподели културният министър по време на представянето на екипа си месец след встъпването си в служба. 

По думите му стана ясно, че страната ни ще се стреми към общ културен календар с Република Северна Македония, както и към стимулиране креативния продан сред български и македонски създатели. 

В срещата се включиха и зам.-министрите Весела Кондакова, Юрий Въковски и проф. д.а.н. арх. Бойко Кадинов.

Република Северна Македония ще бъде предпочитана тематика и за министерството на културата, съобщи заместник-министър Въковски:

”Това, към което ще се стремим са две неща. Едното е общ културен календар със Северна Македония. Другото, което ще се стремим е оптимално доста да подтикваме креативния продан ”, уточни то
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР